Népi ének

      Népi ének bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Zeneiskolánkban 1996-ban kezdődött el a népi ének oktatás Szvorák Katalin Kossuth- díjas népdalénekes vezetésével. Jelenlegi oktatóink – Tímár Sára és Sasvári Borbála- az ő tanítványai voltak.
Az egyéni és csoportos népi énekórákon a zenei alapok elsajátításán túl szívügyünknek tekintjük, hogy a diákok ne csupán a népi dallamok világába, hanem a magyar népi kultúra egészébe nyerhessenek betekintést. A foglalkozások alkalmával a gyermekek a népszokások és a hagyományos falusi élet megismerésével közelebb kerülhetnek gyökereikhez, zenei anyanyelvükhöz.
Növendékeink a szentendrei és Szentendre környéki rendezvények rendszeres fellépői. E szereplések fontos bázisát képezi a kamaraéneklés, akár más népi hangszerekkel való közreműködés formájában is. Tanszakunk népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy karácsonyi-, és tavaszköszöntő koncertjeink már évek óta a szentendrei Városházán kapnak helyet, ugyanis a növendékek és a közönség nagy létszámának köszönhetően azok szó szerint kinőtték a zeneiskola nagytermét.

Hallgass bele, milyen is a népi ének!