Fúvószenekar

Zenekarunk, a Papp Tibor által 1974-ben alapított Szentendrei Ifjúsági Fúvószenekar utóda, amelyet a ’80-as évek elején Regős Szabolcs, Korkos Szabolcs, Korkosné Szalai Erika, majd Kápolnai Jenő és Rozsosné Frank Katalin, azt követően pedig Féja Géza vezettek. Az együttes 1987 óta számos rendezvényen, fesztiválon, külföldi turnén nyerte el a közönség tetszését. Jártak Bulgáriában, Svédországban, Csehországban, Belgiumban és Olaszországban. A zenekar 1991-ben megkapta a Magyar Fúvószenei Szövetség arany minősítését, valamint ugyanebben az évben Szentendre Város “Pro Urbe” díját is.1997-2002 között a fúvószenekar önálló egyesületként folytatta sikeres munkáját, jelenleg pedig ismét a Vujicsics Tihamér AMI keretein belül működik. A fúvószenekar tantárgy a kötelezően-, és természetesen a szabadon választható tárgyak közé tartozik. A zenekar létszáma igazolja, hogy a fúvószenekar a diákok körében nem veszített népszerűségéből az elmúlt évek alatt. („zenekarba járni menő”)

Az együttes repertoár tekintetében első sorban a populáris irányt célozza meg. Kellemes, ismert zenékkel igyekszik a közönséget szórakoztatni szabadtéren és hangversenytermekben úgyszintén. Rendszeresen lépnek fel városi rendezvényeken, legyen az akár sörmajális, amelyen a talpalávalót szolgáltatják, vagy az adventi gyertyagyújtás, amelyen zenei aláfestéssel gondoskodnak annak meghitt hangulatáról.

2015-től a zenekart Czifra Gergely, az MH Altiszti Akadémia szólamvezetője irányítja.  Az Altiszti Akadémiával ápolt jó kapcsolatnak köszönhetően, 2017 júliusában a zenekari tagok egy katonai-fúvószenekari táborban tölthettek egy hetet, amelynek céljáról és sikeréről honlapunk események, velünk történt című fül alatt olvashatnak.

A Vujicsics Tihamér Fúvószenekar mindig tárt karokkal várja az érdeklődőket, a tagfelvétel nincs időponthoz kötve, akár tanév közben is lehet csatlakozni. Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik ütős vagy fúvós hangszeren játszanak!

Az alábbi linken megtekinthető a Zeneiskola Fúvószenekarának promóciós videója.

 Czifra Gergely, zenekarvezető

 

Fúvószenekar

Fúvószenekar