Musicantus leánykar

A Musicantus gyermekkar 2009-ben alakult a Vujicsics Tihamér Zeneiskola alapfokot végzett szolfézsosaiból. Mindannyian hangszeren tanulnak és szeretnek énekelni, innen a kórus névválasztása, muzsikáló énekesek. Az együttesbe 13‒19 év közötti lányok járnak, ezért mára mint leánykar működnek.

Az énekkar szívesen vesz részt a legkülönbözőbb alkalmakon: iskolai hangversenyeken, városi és kistérségi találkozókon. Ilyenek például az adventi főtéri gyertyagyújtások, különböző flashmobok, vagy az idén először megrendezésre kerülő Bach-maraton a HÉV-aluljáróban. Hagyományként évről évre megünneplik a hang világnapját április 16-án játékos hangképzés-bemutatóval, nyilvános próbával, hangverseny szervezésével vagy közreműködéssel. Az együttes tagjai örömmel énekelnek együtt kisebb gyerekekkel, szülőkkel és tanárokkal is. Ilyen alkalmak voltak az iskola nagy sikerű filmzenekoncertjei, valamint az 50 éves jubileumi hangverseny, ahol több mint százan énekeltek. Többször szerepeltek már a Musica Beata vegyeskarral is a városi adventi és virágvasárnapi hangversenyen. 2015-ben Pergolesi Stabat Materét énekelték a Musica Beata kórus női karával és az Új Szentendrei Kamarazenekarral, Dinyés Soma vezényletével.

A szereplések mellett közös hangverseny- és operalátogatások, nyári bejárós táborok színesítik az amúgy sem egyhangú évadokat. Felejthetetlen élmény több év távlatából is a budapesti Operaház előtt szervezett Diótörő Fesztiválon történő szabadtéri éneklés, a hangulatos kirándulások a bécsi adventi vásár forgatagában, a Rathausban megrendezett nemzetközi kórustalálkozóra.

Karvezetőjük Bokorné Forró Ágnes, a zeneiskola szolfézs tanszakának vezető tanára, aki a Szentendrei Református Kórus (1998‒ ) és a Musica Beata vegyeskar (2011‒ ) nagy kóruscsaládjában szeretettel neveli az ifjú muzsikusokat boldogító éneklésre.