Kiállításmegnyitó – Grafika szak

      Kiállításmegnyitó – Grafika szak bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Egy régi álom megvalósulásának lehettünk tanúi 2020. január 30-án a Vujicsics Tihamér zeneiskola hangversenytermében. Iskolánk életében először, saját növendékeink műveiből rendezhettünk kiállítást.
Mióta igazgató vagyok, immár 11. éve, minden évben tettem erőfeszítéseket annak érdekében, hogy bővíthessük az oktatható tanszakok számát, hogy a szentendrei gyerekek a zeneművészeti ág mellett más művészeti ágon is tanulhassanak. És mivel Szentendre a festők városa, természetes volt, hogy a képzőművészeti ágon belül a grafika-festészet tanszak beindítását választottam. Az intézményes keretek között folytatott képzőművészeti oktatás igényét Szentendre Város vezetése és sok külső érdeklődő is többször megerősítette.
A sikerhez vezető út nem volt egyszerű, de megérte. A szükséges dokumentumok beszerzése és a feltételek megteremtése hosszú, többéves folyamat, melynek végén, 2019. szeptember elején végre kezdetét vehette az oktatás, köszönhetően iskolánk fenntartójának, a Váci Tankerületi Központnak. A képzést vezető tanárok: Nagy Barbara és Kaszai Krisztina.
Köszönettel tartozunk a képzésünknek helyet adó iskolák vezetőinek, akik már a kezdeti fázisban nyitottak voltak és azóta is segítenek, támogatnak. Köszönet Molnárné Reskovits Zsuzsának, a Szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium igazgatójának; Magyarné Braunsteiner Mártának, az Izbégi Általános Iskola igazgatójának; és Kerezsi Csabának, a Móricz Zsigmond Gimnázium igazgatójának, hogy helyet biztosítottak nekünk!
A képzés új, és ‒ mint minden újításnak ‒ vannak gyermekbetegségei. A szülők és gyerekek lelkesedésének és rugalmasságának köszönhetően azonban javarészt sikerült ezeket megoldanunk. Az eredmény pedig magáért beszél. Aki teheti, látogasson el a zeneiskola hangversenytermébe – előre egyeztetett időpontban – és tekintse meg a műalkotásokat, érdemes!
Terveink szerint a grafika-festészet oktatás jövőre is folytatódik, melyre szeretettel várjuk a rajzolni szerető fiatalokat!

Zakar Katalin igazgató