Iskolai Népdaléneklési Verseny

      Iskolai Népdaléneklési Verseny bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A népdaléneklési verseny idén is nagy sikerrel zajlott. A zsűri Pödör Eszter (a Váci Pikéthy Tibor Zeneművészeti Szakközépiskola igazgatóhelyettese és a Szent István Király Szakgimnázium szolfézs-zeneelmélet tanára) valamint Kocsis Gábor (a Szent István Király Szakgimnázium igazgatóhelyettese és szolfézs-zeneelmélet tanára) voltak, akik mind a gyerekekhez és a népes közönséghez – a szülőkhöz, nagyszülőkhöz – mind pedig az estébe nyúló szakmai megbeszélésen értékes útmutatóval és elismerő szavakkal szóltak.

Külön kiemelték a legnagyobbak hangversenyét, ahol arany és kiemelt arany minősítést adtak, kifejezve ezzel azt, hogy a szereplők az előválogatás következtében szépen kimunkált produkciók voltak. Minden résztvevő, felkészítő tanár és a zsűri is karácsonyi verseket tartalmazó CD lemezet kapott ajándékba elismerésként. 

Meglepetés számként Grimaldi Giulio Benedek növendékünk saját darabját játszotta el zongorán, az első két hangverseny elején, a nagyoknak pedig Kontra Leila magánének tanárnő énekelte varázslatosan szépen Majtényi Eszter  zongorakíséretével Kodály: Akkor szép az erdő népdalfeldolgozását. 

A versenyeredmények ITT olvashatóak.

Minden résztvevőnek szeretettel gratulálunk!