II. In Medias Brass Fesztivál – Április 12-14.

      II. In Medias Brass Fesztivál – Április 12-14. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2019 áprilisában második alkalommal kerül megrendezésre Szentendrén az In Medias Brass Rézfúvós Fesztivál, melyen ezúttal nem csak rézfúvós kamarazene verseny és koncertek lesznek, hanem egy három napos rézfúvós kurzus is, melyen elismert nemzetközi rézfúvós művésztanárok fognak tanítani. A versenyen 2019-ben csak zeneiskolás és középiskolás tanulók vehetnek részt.

Az In Medias Brass  együttes, a szentendrei Vujicsics Tihamér Alapfokú Művészeti Iskolával közösen második alkalommal rendezi meg az In Medias Brass Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált és Versenyt Szentendrén, 2019 április 12. és 14. között. A rézfúvós kamarazene versenyre 2019-ben két zeneiskolai és egy középiskolai, tehát összesen három kategóriában várjuk az együttesek jelentkezését, ezúttal a Visegrádi Négyek országaiból. A versenyt egynaposra tervezzük, melyet április 14-én vasárnap szeretnénk megrendezni.

A felhívás itt olvasható, jelentkezni pedig ezen a linken lehet.

A fesztivál programjai között szerepel egy háromnapos nemzetközi mélyrézfúvós kurzus, amely április 12-én pénteken kezdődik. A kurzusvezető professzorok között lesz Ko-Ichiro Yamamoto harsonaművész, a Seattle-i Szimfonikus Zenekar szólóharsonása, illetve Jens Björn-Larsen tubaművész, a hannoveri, malmöi és koppenhágai zeneművészeti egyetemek tanára. Emellett szakmai előadások és rézfúvós koncertek is látogathatók lesznek, a további részletekkel hamarosan jelentkezünk.