III. Minősítő Fuvolaversenyről

      III. Minősítő Fuvolaversenyről bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Iskolánk idén sem maradt fuvolaverseny nélkül. Február 17-én megrendezésre került a III. Minősítő Fuvolaverseny.

A megmérettetésre a hagyományoshoz képest kevesebben jelentkeztek, de hagyományosan barátságos, jó hangulatban, gördülékenyen zajlott. Ezúton is köszönjük a zsűri, Pápista Andrea, Kiss Bea és Ruskó Rózsa figyelmes, odaadó munkáját. Köszönjük továbbá a szervezőknek, elsősorban Kovács Zsuzsannának és Kádár Krisztinának, B. Egri Mártinak, Juhász Líviának, aki a titkári teendőket látta el, Baczkóné Tari Tinának  a konferálást és mindenkinek, aki a regisztrációnál, hivogatóként, vagy bármilyen módon segített!

A szentendrei gyerekek ismét kiválóan szerepeltek. Íme az eredmények:

Versenyző neve Korcsoport minősítés Felkészítő tanár Zongorakísérő
Lukács Anna Mini ezüst Bajánné Babics Nóra Richter Annamária
Valentin Janka Mini bronz Oláh-Baranyi Zsanett Orbánné László Hajnalka
Turai Borka II. korcsoport kiemelt arany Bajánné Babics Nóra Richter Annamária
Martincsek Balázs III. korcsoport arany Bajánné Babics Nóra Richter Annamária
Szabó Zsuzsanna III. korcsoport bronz Laárné Szaniszló Éva Lozsányi Soma
Wágner Jázmin Rózsa IV.. korcsoport arany Kádár Krisztina Forrai Judit
Kálmán Réka IV. korcsoport ezüst Kádár Krisztina Forrai Judit
Rudan Zsuzsanna IV. korcsoport bronz Laárné Szaniszló Éva Lozsányi Soma
Turai Gréti IV. korcsoport kiemelt arany Bajánné Babics Nóra Richter Annamária
Swinburn Dominika V. korcsoport arany Czifra Gergely Klausz Tamás
Vándor Sára V. korcsoport arany Bajánné Babics Nóra Richter Annamária

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Végezetül, Kiss Bea zsűritag elismerő sorait osztjuk meg önökkel.

A Nyitnikék fuvolaversenyt a kezdetektől figyelemmel kísérem és aktívan részt veszek rajta. Sajátságos hangulatát – adja a város gyönyörű helyszíne, a vendéglátók meleg szeretete és profi szervezőkészsége, a meghívott zsűri szakmai és emberi minősége. Ide mindig jó visszatérni. Az országos fuvolaverseny gyermekek százainak jelent feledhetetlen élményt, tanáraiknak megbecsülést és fontos szakmai tapasztalatokat. A szervezők mosolya, profizmusa és könnyed problémamegoldó képessége zökkenőmentessé teszi a hatalmas versenyek lebonyolítását. A résztvevők tudnak csakis a produkciójukra koncentrálni.

A pandémia sajnos, a verseny elhagyására, később több körülmény megváltoztatására kényszerítette a bizottságot. Azonban, tavaly kreatív megoldás született a nézőközönség számára. Mivel a versenyeken talán a legfontosabb tapasztalat egymás meghallgatása, videón lehetett követni a gyermekek játékát. Idén már öröm volt látni, ahogy a különböző korcsoportok is szívesen beültek a nézőtérre és meghallgatták egymást. Reméljük, hogy az idei regionális versenyen már a lelkesedés új hajtásait láthattuk. Mert bár a résztvevők száma nem volt olyan magas – köszönhetően talán az utóbbi évek mentális és fizikai leterheltségének – a színvonal és a lelkesedés mégis tükrözte a vágyat, hogy minden időkben fontos a találkozás, az élmények, tapasztalatok megosztása. Megtisztelő, hogy idén mi kaphattuk meg a zsűri munkáját. Remek összedolgozás volt, a szervezők segítségével.