Hangtechnikai Workshop a Nemzeti Tehetség Program támogatásával

      Hangtechnikai Workshop a Nemzeti Tehetség Program támogatásával bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nagy öröm számunkra, hogy iskolánkban negyedszer kerülhetett megrendezésre a “Hangtechnikai Workshop” című programsorozat, amelyet ezúttal is nagy érdeklődés övezett. A programsorozat a Nemzeti Tehetség Program által kiírt pályázat keretein belül valósult meg 2020. február 12. és szeptember 16. között.

Programunk elsődleges célja az volt, hogy megismertesse a gyerekeket a hangfelvétel folyamatával. Az elméleti és gyakorlati foglalkozások során a résztvevők betekintést nyerhettek a hangfelvétel módszertanának mind technikai, mind művészeti szempontrendszerébe. A workshopon résztvevő diákok megismerkedhettek a komolyzenei és népzenei hangrögzítés – akusztikus hangszerek felvételének-sajátosságaival, egyúttal saját hangszerük technikai adottságaival, az akusztika törvényszerűségeivel.

Hisszük, hogy programunk fontos szerepet vállal az értelmi és érzelmi nevelés közötti összhang megteremtésében, egyúttal képes elősegíteni a zenehallgatási kultúra javításán keresztül a világ komplex befogadását. Olyan modern, összetett ismeretanyagot közvetítünk a növendékeink felé, amelynek segítségével a sokféle forrásból származó ismereteik egységgé állhatnak össze. A workshop másik alapvető célkitűzése volt, hogy olyan ismereteket közvetítsen a hallgatók felé, amelyeket a zenetanulás során, illetve a mindennapokban szerzett rendszerezetlen ismereteiket egységként lássák, értsék az összefüggéseket és önállóan hasznosítani tudják az elhangzottakat. A teljes workshop hét alkalomból állt és négy helyszínen zajlott. A foglalkozások legnagyobb része a Vujicsics Tihamér Zeneiskola stúdiójában, a hangfelvételek a zeneiskola Swietelsky koncerttermében zajlottak. 

A lezajlott programról az érdeklődők bővebb LEÍRÁST és FOTÓKAT is megtekinthetnek.