Dunakanyari Ifjú Muzsikusok XVI. Kamarazenei Találkozója

      Dunakanyari Ifjú Muzsikusok XVI. Kamarazenei Találkozója bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Büszkén osztjuk meg önökkel a Dunkanyari Ifjú Muzsikusok Találkozójáról szóló összefoglalót. Kamaracsoportunk kiemelkedő teljesítménye miatt különdíjban részesült.

„Dunakanyari Ifjú Muzsikusok XVI. Kamarazenei Találkozója

Lehet élni zene nélkül is. A sivatagon át is vezet út. De mi (…) azt akarjuk, hogy az ember ne úgy járja végig élete útját, mintha sivatagon menne át, hanem virágos réteken.” e Kodály Zoltán gondolat mentén rendeztük és nyitottuk meg a 2023. évi ifjú muzsikus találkozót.

2023. február 18-án immár 16. alkalommal került sor Tahitótfalun a Dunakanyari Ifjú Muzsikusok Kamarazenei Találkozójára.
Rendezvényünket idén is a Népházban tarthattuk, ahol hét iskola növendékeinek kamaracsoportjai zenéltek rangos zsűrink és a közönség előtt.

Budakalász, Pomáz, Szentendre, Leányfalu, Dunabogdány, Visegrád, Tahitótfalu és Szigetmonostor ifjú zenészei muzsikáltak. Igazi örömzenélés volt az idei találkozó is.

Fantasztikus zenészek alkották a zsűrit: Hauser Adrienne zongoraművész, Illés Szabolcs zeneművész és Eredics Gábor a Vujicsics Együttes vezetője, Kossuth díjas művész értékelték az elhangzott műsorszámokat.

Örömmel töltött el minket, hogy mindenki jól érezte magát, élményekkel gazdagon tértek haza ifjú muzsikusok és kiváló Tanáraik is.

Bár rendezvényünket direkt nem versenyként hirdetjük meg, az elmúlt években zsűrink különdíjban részesítette a kiemelkedő produkciókat. Idén sem tett másképp, így különdíjban részesültek a következő diákok:

a visegrádi gitárduó: Némedy Gergely és Mészáros Zsombor
(felkészítő tanáruk: Klausz Adrienn)
a tahitótfalui zongora négykezes: Horváth Emese és G. Szalai Gergő
(felkészítő tanáruk: Gratzl Erika)
a budakalászi énekkettős: Varga Lili és Szabó Szilárd
(felkészítő tanáruk: Papp Ágnes)
a szentendrei kamaracsoport: Vándor Sára, Tasnádi Emma és Franyó Emma
(felkészítő tanáruk: Bajánné Babics Nóra, Nagy Márta, Csizmadia Angelika)
a dunabogdányi/ leányfalui zongora négykezes: Cseke Attila és Cseke Barnabás
(felkészítő tanáruk: Hámori Angelika)
és a pomázi gitár trió: Szotlár Botond, Ónodi Nimród és Vida Ágoston
(felkészítő tanáruk: Veres Zoltán)

Gratulálunk minden ifjú muzsikusnak, a 22 felkészítő tanárnak és iskolának!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A rendezvény támogatóinak, Tahitótfalu Önkormányzatának, Dr. Sajtos Sándornak, a Váci Tankerületi Központnak, Verebélyi Ákosnak és a Tahitótfalui Szülői Alapítványnak is nagy köszönet! Külön köszönet a sok segítségért Princzné Bérczi Krisztinának, Bándiné Tasnádi Ágnesnek, Csereklyéné Szente Ildikónak és Csizmadi Andreának.

Köszönjük kollégáink munkáját, segítségét!”

Zakar Ágnes és Kökényné Krafcsik Ibolya
szervezők