II. Orbán+ Nemzetközi Zongoraverseny – ÚJ IDŐPONT!

      II. Orbán+ Nemzetközi Zongoraverseny – ÚJ IDŐPONT! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

 

 

 

 

 

Kedves Kollégák és Növendékek!

Hosszas tanakodás, mérlegelés után a zsűrivel egyeztetve úgy döntöttünk, hogy az Orbán György Zongoraversenyt 2021. őszére halasztjuk.

Új időpont: 2021. november 26-28.

A jelentkezési és fizetési határidő egységesen: 2021. október 15.

 

Jelentkezni az alábbi linken lehet: 

Orbán verseny – jelentkezési lap

 
A versenykiírás (javítva 2021.09.21.!) nem változott (csupán a határidők tekintetében), kérjük alaposan olvassátok át ismét, hiszen lehetséges, hogy a készülő növendék más korcsoportba kerül, ezért változik a műsora és a rendelkezésre álló műsoridő is. 

Döntésünk mögött az alábbi indokok állnak:

A rendkívül súlyos pandémiás helyzet, és az emiatt elrendelt online oktatás, amely nem egyenértékű a jelenléti oktatással és nem ad lehetőséget a minőségi felkészülésre.
A jó minőségű hangfelvételek elkészítésének lehetőségei nem mindenhol adottak, így lenne, aki előnytelen helyzetbe kerülne a többiekkel szemben.
A versenyző növendékeknek nincs lehetősége közönség előtt is eljátszani versenyműsorát a megmérettetés előtt a szigorú óvintézkedések miatt.
A hangfelvétel nem igazán alkalmas arra, ami a jelenléti verseny legfőbb szempontja, hogy megmutassa, a növendék mennyire képes megfogni a hallgatóságát, mennyire képes légkört teremteni a muzsikálásával. Hiányzik a spontaneitás, a verseny lényege.
Végezetül legfőbb érvünk: az első Orbán verseny elsöprő sikere az volt, hogy fantasztikus légkör jellemezte a személyes találkozások, szakmai együttlétnek köszönhetően. Ettől nem szeretnénk senkit megfosztani, ezért rendezzük meg a versenyt 2021 őszén.
Reméljük, megértitek a helyzetet és ugyanolyan örömmel és lelkesedéssel készültök majd az őszi versenyre, mint amilyennel mi szervezzük.
Vigyázzatok magatokra!

Üdv.: A szervezők