Felvételi tájékoztató 2020

      Felvételi tájékoztató 2020 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Tisztelt Szülők!

A felvételi jelentkezési határidő lejárt, köszönjük a beérkezett szép számú jelentkezést!

Felvételi időpontok: 2020. augusztus 25., 27., 31. és szeptember 1. – 14.00-18.00 óráig

 

Zeneművészet – Felvételi tájékoztató

Grafika festészet – Felvételi tájékoztató

Ebben az évben a járványra tekintettel módosultak az eredetileg júniusra tervezett felvételi meghallgatásaink időpontjai. Az alábbiakban a legfontosabb tudnivalókat szeretnénk megosztani az idei jelentkezés módjáról, a felvételi menetéről, a meghallgatások időpontjáról.
A Vujicsics Tihamér Alapfokú Művészeti Iskola Pedagógiai Programja alapján a jelentkezők felvételi meghallgatáson vesznek részt. A felvételire online jelentkezési lap kitöltésével van lehetőség. A felvételi célja, hogy megismerjük a jelentkezők alapvető képességeit, készségeit, a választott szakra való alkalmasságot, adottságot, érettséget.

A felvételi meghallgatás anyaga:
– beszélgetés, melyen a jelentkező motivációját, értelmi, érzelmi fejlettségét, oldottságát szeretnénk megismerni,
– éneklés, visszaéneklés az intonációs készség megismerésére (választott dalt kell énekelni és visszaénekelni a hallott dallamot),
– játékos ritmusgyakorlat (taps), melynek célja a ritmuskészség megismerése, az előforduló hibák, tévesztések javítási készségének vizsgálata,
– fizikai alkalmasság vizsgálat, amely hangszerenként különböző.

A felvételi meghallgatást az adott tanszak vezetője irányítja, a tanszak tanárainak bevonásával. Ha a tanuló az alapfokú művészetoktatási intézmény magasabb évfolyamára kéri felvételét, a jelentkezési lapján ezt fel kell tüntetni. Átvételre jelentkező abban az esetben vehető fel, ha érvényes bizonyítvánnyal rendelkezik, a fenntartó által engedélyezett tanítási órakeret erre lehetőséget ad, és a növendék szintfelmérő meghallgatás során bizonyítja, hogy iskolánk tantárgyi követelményeinek megfelel.
Összeállítottunk egy izgalmas HANGSZERISMERTETŐT, melyet iskolánk művésztanárai nagy szeretettel és lelkesedéssel állítottak össze. Kérjük, segítsék gyermekeiket, különösen az olvasni még nem tudó kicsiket, hogy megismerhessék és meghallgathassák iskolánk pedagógusainak tájékoztatását a tanulható tárgyakról, hangszerekről.

A képzőművészeti ágon belül a grafika-festészet tanszakunkra a felvételi menete természetesen  a fentiektől eltérő. Két pályamű (parafrázis és szabad rajz) beküldése az elvárás. Lásd a fenti részteles grafika-festészet felvételi tájékoztatót.

KÖSZÖNJÜK!