Egy ifjú fuvolista sikerei

      Egy ifjú fuvolista sikerei bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Laár Janka a Vujicsics Tihamér AMI fuvola tanszakának 3. osztályos tanulója, aki az elmúlt tanévben 4 nemzetközi versenyen szerepelt, ebből 3 alkalommal kapott első helyezést és egyszer egy másodikat. Meghívást kapott Athénba és Salzburgba egy gálakoncerten való szereplésre, ausztriai fellépését pedig a Vujicsics Tihamér Zeneiskolai Alapítvány támogatta, mely támogatás lehetővé tette a részvétel minden feltételének biztosítását.

A májusban megrendezett „Grand Prize Virtuoso Salzburg 2018” verseny junior kategóriájának első helyezettjei felléphettek a salzburgi Mozarteumban július 8-án megrendezésre kerülő gálakoncerten, ahol 25 nyertes versenyző lehetett jelen. A világ minden kontinenséről érkező fiatalok 6 éves kortól a felnőttekig, vonós, fúvós, ének, zongora és kamara kategóriákban koncerteztek. A koncertet megelőző órákban, szigorú időbeosztás mellett, lehetőség volt a Mozarteum Wiener Saal teremben próbálni Szaniszló Éva fuvolatanárral és Bellus Csilla tanárnővel, aki zongorán kísérte Jankát.

A gyermekek magas színvonalon előadott műsorát követően adták át az okleveleket és az érmeket, melyeket minden nyertes személyesen, név szerint a színpadra szólítva kapott meg.
Az előadók közül két kimagasló teljesítményt érdemes megemlíteni: Neus Romaguera spanyol kislányt, aki egy Paganini-szonátát játszott rendkívül virtuóz módon hegedűn, és Severin Le Pichon zongorista kisfiút, aki egy Chopin-darabot játszott. Janka játékának különlegességét az is fokozta, hogy a koncerten ő volt az egyetlen fuvolista.

Köszönjük a támogatást, mely nagy lehetőség és dicsőség volt számunkra és a Zeneiskola számára egyaránt.

Laár Péter