Aranyeső a Szaxofonverseny

      Aranyeső a Szaxofonverseny bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az első helyen végeztek növendékeink a múlt heti szaxofonversenyen, Pomázon! Szívből gratulálunk nekik és tanáruknak!

Nagy Viktor szaxofontanárunk beszámolóját olvashatják:

2019. november 15-16. között rendezték a VII. Országos Szaxofonversenyt Pomázon. A versenyen 59 zeneiskolás szaxofonos mérte össze tudását 4 korcsoportban.
A szentendrei Vujicsics Tihamér Zeneiskolát az 1. korcsoportban Kocsis Ábris, a 3. korcsoportban Fáy Lukács képviselte. Ábris és Lukács a szentendrei Zeneiskola 5.B évfolyamos növendékei. A Szaxofonversenyt hosszas felkészülés előzte meg. A két versenyző két alkalommal vett részt az ország egyik legnevesebb nyári szaxofonos akadémiáján, a BalatonSax-on, mely résztvételi díjának jelentős részét a Vujicsics Tihamér Zeneiskola Alapítványa támogatta. A kurzusok alkalmával Ábris és Lukács olyan neves professzorok keze alatt gyarapíthatta tudását, mint Alain Crepin, David Brutti, David Salleras, Jovana Joka, Nicolas Prost, Nobaya Sugawa, Markus Holzer, Paul Cohen, Mohl Andrea, Puskás Levente, Seleljo Erzsébet, Szepesi Bence és Szitás Tamás.
A felkészülés eredményeképpen Kocsis Ábris az 1. korcsoport megosztott I. Díját, Fáy Lukács pedig a 3. korcsoport I. Díját nyerte meg. A Szaxofonversenyen a diákokat Szotyori-Nagy Gábor orgona- és zongoraművész segítette kiváló zongora játékával, melyet a verseny zsűrije korrepetítori díjjal jutalmazott. Jómagam felkészítő tanári díjban részesültem.

20191116_181212

20191116_181212